Matematik

Tangent til funktionen f(x) = kvadratrod(x)

06. december 2008 af Mette40 (Slettet)

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x) = √x i (x0,f(x0)).

Bestem derefter koordinaterne til tangentens skæringspunkter med koordinatakserne.
Tangenten og koordinatakserne afgrænser en trekant i 2. kvadrant. Beregn denne trekant areal. Benyt facit til, at beregne arealet af trekanten, når tangenten tangerer i (16,f(16)).

hvordan beregner jeg denne opgave? Håber i kan hjælpe :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Den differentierede funktion giver dig hældningen på tangenten - start derfor med at differentier funktionen.


Svar #2
06. december 2008 af Mette40 (Slettet)

altså mener du sådan her:

f´(x) = 1/ (2 * kvadratrod(x))


Svar #3
06. december 2008 af Mette40 (Slettet)


Kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#2+3: Jepper. :)


Svar #5
06. december 2008 af Mette40 (Slettet)


#4:  men hva gør jeg så nu?  (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Benytter denne til at finde tangentens hældning. :)


Svar #7
06. december 2008 af Mette40 (Slettet)


altså ved hælp af tangentens ligning:

y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0).

y = f(x0)+1/ (2 * kvadratrod(x)) *(x-x0).

Men hva bliver f(x0) og x0 til ?


Svar #8
06. december 2008 af Mette40 (Slettet)

? ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2008 af mathon

(xo,yo) = (16,f(16)) = (16,4)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2008 af mathon

y = f '(xo)*(x-xo) + f(xo)

y = (1/8)*(x-16) + 4 ................


 


Svar #11
07. december 2008 af Mette40 (Slettet)

hvordan Bestemmer jeg koordinaterne til tangentens skæringspunkter med koordinatakserne?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. december 2008 af mathon

y = (1/8)*(x-16) + 4

y = (1/8)*x + 2  som bringes på akseskæringsform

x/(-16) + y/2 = 1

skæring med x-aksen:
x/(-16)= 1
dvs.
(-16,0)


skæring med y-aksen:
 y/2 = 1
dvs.
(0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. december 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/143750


Svar #14
07. december 2008 af Mette40 (Slettet)

arg okaay (: tak.

Men hvordan Beregner jeg arealet?? :/ 


Skriv et svar til: Tangent til funktionen f(x) = kvadratrod(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.