Matematik

bevist for at √2 ikke er .....

08. december 2008 af realmadrid2008 (Slettet)

hej nogen der kender nogen gode hjemmesider der viser

bevist for at √2 ikke er kommensurable med de rationelle tal


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. december 2008 af peter lind

Antag at kvrod(2) kan skrives som en uforkortelig brøk p/q. Kvadrerer du det får du 2=p2/q2. Da venstre side indeholder 2 må p også indeholde 2. Du kan altså skrive p=2*p1. Sætter du det ind får du 2=4p12/q2 . Her kan du forkorte 2 ud og får derfor 1=2p12/q2. Højre side indeholder 2 i tælleren medens venstre side ikke gør, hvilket giver en modstrid.


Skriv et svar til: bevist for at √2 ikke er .....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.