Matematik

slutningen i et differentialregningsstykke

08. december 2008 af zapyren (Slettet)

http://i33.tinypic.com/2i8dqnb.jpg

Er der nogen, der aner, hvordan jeg kommer det sidste stykke til resultatet, der står nederst, eller evt. hvad jeg har gjort forkert? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af peter lind

Du har en fejl allerede i din første ligning. Der gælder ?y =f(x+?x)-f(x) = 1/((x+?x) -1/x

Sæt dette på en fælles brøkstreg for at komme videre.


Svar #2
08. december 2008 af zapyren (Slettet)

Tak, men jeg er bare lost om, hvordan jeg skal komme videre derfra :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2008 af peter lind

Der er er desværre en forhåbentlig ikke meningsforstyrende fejl i #. Portalen har lavet mine delta er om til ?. ellers sæt på fælles brøkstreg:

1/(x+Δx)-1/x=[x-(x+Δx)]/[x(x+Δx)]


Svar #4
08. december 2008 af zapyren (Slettet)

Det var desværre ikke derfor, jeg var lost. Det er fordi, jeg ikke ved, hvordan jeg skal gå videre derfra :-\


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2008 af peter lind

Så må du angive mere præcist, hvor det går galt.


Svar #6
08. december 2008 af zapyren (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvorfor der skal stå så meget før =, og hvordan jeg kommer videre. Da vi fik gennemgået en opgave på tavlen, der var det hele tiden ?x/Δy = .....

Og i mit hoved vil [x-(x+Δx)]/[x(x+Δx)] blive = intet eller x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/144020


Skriv et svar til: slutningen i et differentialregningsstykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.