Matematik

Find n- rente -hurtig

09. december 2008 af ping317 (Slettet)

k = k0 -(1+r)^n

kan ikke huske navnet: med mener n er antal terminer. k mener jeg som slut beløb, og k0 er start beløb. R er procent som kommatal eller lign.

Hvordan finder jeg n. Gerne brug eksempler til at forklare med.

SU. hurtigst muligt xD

-tak fordi i gidder tage jer tid til det xD


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af rys2006ckeb (Slettet)

Du solver på din lommeregner:

Med henblik på at bestemme n (antal terminer):

Slutbeløb, Kn = 25.000

Startbeløb, Ko = 20.000

Rente, r = 2 % p.a. = 0,02 (fremskrivningsfaktoren = (1+r) -> (1+0,02))

solve(25000=20000*(1+0,02)^x,x)

I dette tilfælde tager det lidt over 11 år at øge beløbet med 5.000 via en rente på 2 %

Håber det hjælper:)


Skriv et svar til: Find n- rente -hurtig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.