Matematik

Ligning X

10. december 2008 af SMA45 (Slettet)

Hej

Nogle som kan hjælpe mig med denne opgave, er ikke så god til ligninger.

Opgaven lyder:

Løs ligningen (x-2)^2 = 3(x-2)

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2008 af mathon

(x-2)2 = 3(x-2)  for x ≠ 2 divideres med (x-2)

x-2 = 3

x = 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2008 af richterklanen (Slettet)

husk lige, at x = 2 også er en løsning til lligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2008 af mathon

ved brug af nulreglen ses,
at
x=2 er en løsning

en evt. anden løsning findes af #1

....................................................................

alternativt:

x2 - 4x + 4 = 3x - 6

x2 - 7x + 10 = 0


Svar #4
11. december 2008 af SMA45 (Slettet)

Okay. Mange tak for alle svarene :)


Skriv et svar til: Ligning X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.