Fysik

haster studieretningsopgave fysik

10. december 2008 af Smail K (Slettet)

hej..

jeg ahr fået tiil opgave at bestemme den samlede bevægelses energi for en cykel og cyklisten.

givne data:

to hjul af 1,6 kg hver

stell med massen 5 kg

rytter vejer 80 kg

hvert hjul har et inertimoment på 0,17 kg*m^2

og cyklisten cykler med en fart på 36 km/t 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af bboblzs (Slettet)

Du skal anvende at den samlede energi er den translatoriske energi og den rotationelle energi.

Ekin=1/2*m*v^2+1/2*I*w^2

"I" er inertimomentet i massemidtpunktet

"w" er vinkelhastigheden.

Du får nogle brug for at finde radius r, men jeg kan jo se at du i et tidlige indlæg har spurgt om sammenhængen mellem I, m og r for et cykelhjul, så det burde du nok kunne klare.

Og så skal du benytte at v=r*w


Svar #2
10. december 2008 af Smail K (Slettet)

ligningen v=r*W hvor har du den fra?

tak


Svar #3
10. december 2008 af Smail K (Slettet)

jamen du siger at jeg skal bruge inertimomentet i massemidtpunktet, jeg har jo et inertimoment for hjulene. kan jeg ikk bruge det 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2008 af bboblzs (Slettet)

Ligning v=r*w har jeg fra det geometriske bånd der er mellem den tilbagelagte afstand og omdrejning såfremt hjulet ikke skrider. Når du har kørt hjulet en omgang har du kørt 2*pi*r. w fortæller hvor mange gange du kører 2 *pi per sekund. Derved findes ligningen.

Du har allerede fundet inertimomentet i massemidtpunktet af hjulet uden at tænke over, at det rent faktisk var det du fandt. Inertimomentet er forskelligt alt efter hvilket punkt man udregner for, men da rotationsaksen er gennem massemidtpunktet af hjulet er du home safe. Sagt med andre ord: ignorer at der står i massemidtpunktet.


Svar #5
10. december 2008 af Smail K (Slettet)

jamen der står at inertimomentet er 0,17 kg*m^2 for et hjul og jeg har to hjul. skal jeg smider inertimomenet ind i ligningen for to hjul eller for et hjul?

tak


Skriv et svar til: haster studieretningsopgave fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.