Matematik

Parallel linie (ligning)

10. december 2008 af stray (Slettet)

 Hejsa!

Nu er jeg endelig ved min sidste opgave jeg kke kan finde ud af! Jubii!

Den lyder således:

Bestem en ligning for linien der er parallel med y = 2x + 11 og går gennem punktet (5,-12).

Jeg har søgt på nettet og ledt i min matematikbog, men ligemeget hjalp det. Hvad er det man gør med de paralelle linier?

Takker ; )


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Hvis to rette linier er parallelle, hvad har de så tilfælles? Når du har fundet ud af dette, kan du opstille en ligning med kun en ubekendt, hvorefter du kender ligningen .


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af CasperWL (Slettet)

Brug lineær regression. Find ligningen den vej. Hvis du har lært hvordan man går:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af CasperWL (Slettet)

(Gør) ikke går. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2008 af mathon

ligningen for linjen gennem (5,-12) med hældningskoefficient 2

y = 2x + b

-12 = 2*5 + b


Skriv et svar til: Parallel linie (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.