Matematik

Betydning af hældning osv. i lineær model

10. december 2008 af Kasparr (Slettet)

Mangler lige lidt hjælp i en i princippet forholdsvis let opgave, men mangler lige lidt afklaring på den alligevel.
 

"I tidsrummet 1960-1990 kan befolkningstallet N i millioner i USA beskrives med den lineære model:

N = 2,3t + 180

hvor t er antallet af år efter 1960.
   Hvad er hældningen? Hvad angiver den?
   Hvad betyder konstanten 180?"

Mangler sådan set et direkte svar på de 3 spørgsmål ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af Isomorphician

Set i sammenligning med y = ax + b, hvad er så hældningskoefficienten i din funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af 1lillemus (Slettet)

N må jo være befolkningstallet i 1960

Hældningen er de 2,3 altså det befolkningstallet stiger hvert år

meget kort, men håber du kan bruge det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af 1lillemus (Slettet)

hehe.. ups! 

180 må være befolkningstallet i 1960


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2008 af CasperWL (Slettet)

Formel for hældningen : y2 - y1 / x2 - y1.

Når x vokser med 1 får vi altså en y værdi der er a større.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2008 af mathon

hældningen er 2,3

dN/dt = 2,3 = ΛN/Λt

dvs.
befolkningstilvæksten er 2,2 mio. pr. år i årene 1960 - 1990

befolkningstallet i 1960 - t = 0 - er 180 mio.


Skriv et svar til: Betydning af hældning osv. i lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.