Matematik

rod i 3. gradsligning

11. december 2008 af Maja-stats (Slettet)

Jeg har matematikaflevering for, og en af opgaverne lyder:

Bestem a, så -3 er rog i p(x) = x3 + x2 + x + a

Jeg mener at jeg på et tidspunkt har fået undervisning i nogle formler for rødder ved andet end 2.gradsligninger, men kan intet huske fra de timer..

Ved I om der er formler for rødderne, eller har I en anden måde denne opgave skal beregnes på?

På forhånd rigtig mange tak!!!!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2008 af sigmund (Slettet)

Da -3 er rod i polynomiet hvis og kun hvis p(-3) = 0, så skal du løse ligningen p(-3) = 0. Det er en ligning, hvor a er den eneste ubekendte. Dvs. start med at sætte -3 ind for x, og fortsæt derfra.


Svar #2
11. december 2008 af Maja-stats (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: rod i 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.