Matematik
Sandsynlighedsregning.
21. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har i en matematik aflevering fået følgende opgave for.
Ifølge en undersøgelse referet i TV-avisen den 6 sep. 1992 har hver sjette danske familie en pc.
Med x betegnes den stokastiske variabel, der angiver antallet af familier med pc blandt 40 tilfældigt valgte danske familier.
Bestem middelværdien for X.
Bestem p(x
og p(X=5)
Bestem P(X > middelværdien)
Jeg er meget i tvil om hvordan man regner denne opgave ud.
Jeg har prøvet at finde middelværdien: n*P= 40 * 6/40 = 6
Jeg ved ikke om dette er rigtigt.
Til de andre opgaver tror jeg at jeg skal kigge en matematisk tabel, men jeg er i tvivl om hvordan man gør dette..
Håber der er nogen der kan hjælpe mig..
på forhånd tak.
Ifølge en undersøgelse referet i TV-avisen den 6 sep. 1992 har hver sjette danske familie en pc.
Med x betegnes den stokastiske variabel, der angiver antallet af familier med pc blandt 40 tilfældigt valgte danske familier.
Bestem middelværdien for X.
Bestem p(x
og p(X=5)
Bestem P(X > middelværdien)
Jeg er meget i tvil om hvordan man regner denne opgave ud.
Jeg har prøvet at finde middelværdien: n*P= 40 * 6/40 = 6
Jeg ved ikke om dette er rigtigt.
Til de andre opgaver tror jeg at jeg skal kigge en matematisk tabel, men jeg er i tvivl om hvordan man gør dette..
Håber der er nogen der kan hjælpe mig..
på forhånd tak.
Svar #1
22. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg tror, at du skal sige 40*1/6 når du finder middelværdien.
Svar #2
22. april 2003 af SP anonym (Slettet)
1) p er 1/6, idet det oplyses at hver sjette dansker har pc, men ellers er middelværdien rigtigt nok givet ved n*p.
2) Sandsynlighederne er binomialfordelte og jeg vil gætte på du skal bruge lommeregnerens indbyggede funktion til beregning af binomialfordelte sandsynligheder (den første er en kumuleret sandsynlighed og hedder vist binomcdf på TI-83eren)
3) Her finder du ssh. for den komplementære hændelse, dvs. P(X <= middelværdien) og trækker denne fra 1.
2) Sandsynlighederne er binomialfordelte og jeg vil gætte på du skal bruge lommeregnerens indbyggede funktion til beregning af binomialfordelte sandsynligheder (den første er en kumuleret sandsynlighed og hedder vist binomcdf på TI-83eren)
3) Her finder du ssh. for den komplementære hændelse, dvs. P(X <= middelværdien) og trækker denne fra 1.
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
