Matematik

diff. & bestemmelse af regneforsk.

11. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hmm.. jeg en 20 små opgaver for til i morgen, har lyst 18 af dem, men er dog gået død ved 2 af dem, så håber i kan hjælpe :)

nr.1

En funktion f er bestemt ved kvadratrod(3x^2 + 7). Bestem f ' (x ).. jeg tænker lidt her det er noget med indre/ydre funktioner? Men ka ik helt finde ud af den. Hjæælp :((

nr. 2

En funktion med regneforskrift: f(x) = a ln(x)  oplyses det, at f ' (2) = 3. Bestem tallet a.

Håber i kan hjælpe mig, og helst også skrive udregninger så jeg kan forstå jeres tankegang. 

Mvh. Line :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nr 1 er en sammensat funktion. Der integrere du den indre og ganger den på den ydre differetieret.

Et eksempel:

f(x)=cos(x2)

f'(x)=2x*sin(x2)

Forstår du princippet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Til nr. 2. Du ved at f'(x) er hældningen. Du skal egentlig bare differentiere funktion og indsætte talene og isolere a :)


Svar #3
11. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hejsa Daniel.

Jeg prøver lige, så skriver jeg igen :) 


Skriv et svar til: diff. & bestemmelse af regneforsk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.