Matematik

Bestemmelse af konstanterne i eksponentiel regression

11. december 2008 af AJ1 (Slettet)

Hej alle.

Jeg har i en matematikrapport arbejdet med lineær regression (bedste rette linje). Afslutningsvis har jeg fået til opgave at skulle vise, hvordan man kan bruge lineær regression at bestemme konstanterne i eksponentiel regression.

Hvordan kan jeg gøre dette?

/ Andreas
 


Svar #1
11. december 2008 af AJ1 (Slettet)

Ved hjælp af nedenstående link har jeg nu fundet ud af, at hvis man skal undersøge sammenhænge på formen y = b*a^x kan man udnytte, at der gælder log(y) = x * log(a) + log(b).

Men hvorfor gælder dette?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2008 af Isomorphician

#1

Kig på dine logaritmeregneregler.


Svar #3
11. december 2008 af AJ1 (Slettet)

#2

Jeg skal nok bruge en smule mere hjælp :)?


Svar #4
11. december 2008 af AJ1 (Slettet)

Hvis jeg tager log(y = b * a^x) får jeg log(y) = log(b * a^x).

Benytter jeg så regnereglen log(a*b) = log(a) + log(b) får jeg log(y) = log(a^x)  + log(b).

Derefter bruger jeg så regnereglen log(a^r) = r * log(a) får jeg log(y) = x * log(a) + log(b) :D.

Er dette ikke rigtigt :)?

Er der nogen, der så kan beskrive det med ord ud fra logaritmisk papir?

/ Andreas


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. december 2008 af mathon

y = b*ax   er det eksponentielle udtryk

ved logaritmering fås

log(y) = log(b) + log(ax) = log(a)*x + log(b)

                                                    log(y) = log(a)*x + log(b)

eller skrevet
                                                       Y = A*x + B

hvis graf i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem er en ret linje
med
hældningskoefficient A = log(a)  og  B = log(b)
og dermed
a = 10A  og  b = 10B 

hvorfor

y = b*a  også kan skrives  y = 10B *(10A )x = 10B *10Ax

hvor
A og B bestemmes i den enkeltlogaritmiske afbildning


Skriv et svar til: Bestemmelse af konstanterne i eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.