Matematik

Hjælp til newtons anden ordens differential ligning

14. december 2008 af yarashii (Slettet)

Hey jeg skriver SRP og er stødt på en anden ordensdifferentialliging udfra newtons love ( 2 og 4 lov)

og den siger egentlig sådan her : y''=-k (1/y^2) mit største spørgsmål er kan man substituere f.eks. sige u=1/r^2 og så bare løse anden ordensligningen y''=-ku ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal i så fald huske at substituere for y'' også.


Svar #2
14. december 2008 af yarashii (Slettet)

hmm mit problem er at jeg kender den fuldstændige løsning til y''=-ky

som vist er y=c1*cos(kx)+c2sin(kx) hvis jeg husker rigtig

men kan man bruge det når det er 1/y^2? eller hvordan kan man gribe det an


Skriv et svar til: Hjælp til newtons anden ordens differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.