Matematik

SIDSTE hjælp for i år

14. december 2008 af Pernille-2 (Slettet)

jeg har prøvet en gang, dog med mindre held så prøver igen, vil så virkelig gerne blive færdig med denne opgave så jeg kan komme videre :s

*

Hej jeg sidder rigtig meget i klemme i øjeblikket: NU skal i hører,

Jeg har med 2. ordens differentialligning y''+ay'+by=0 at gøre med.

jeg har fundet frem til at når den negative diskriminant er negativ, er den fuldstændige løsning :

y=c1e-1/2*ax*cos(1/2*√(-d)x)+c2e-1/2*ax*sin(1/2*√(-d)x)

jeg skal nu vise at det også kan skrives på formen

y=C*exp(-½ax)sin(½√(-d)(x-x0))

hvor C og x0 er vilkårlige konstanter.

-Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig, :s:s


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Jerslev

#0: Sæt eksponentialledet uden for parantes og benyt, at sinus og cosinus er hinanden faseforskudt.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: SIDSTE hjælp for i år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.