Matematik

Komplekse tal - forstår ikke..

14. december 2008 af Imanlill (Slettet)

Hej,

jeg forstår ikke hvorfor f.eks.

(2+3i)*i = -3+2i    ???

Kan nogen forklare mig det? Er nemlig igang med at skrive opgave, og kan bare ikke komme videre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis jeg nu siger, at i^2 = -1, kommer du så videre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af Danielras (Slettet)

i^2 = -1


Svar #3
14. december 2008 af Imanlill (Slettet)

Nårhh,..  altså det vil sige mellenregningen er 2i+3*-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2008 af Danielras (Slettet)

Ja:

(2+3i)*i = 2i+3i^2 = 2i+3*(-1) = 2i - 3


Skriv et svar til: Komplekse tal - forstår ikke..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.