Matematik

michaelis-menten opgaver..

15. december 2008 af vejgeh (Slettet)

Hej..

Har fået stillet den her opgave ifm. SRP i matematik og biologi, om michaelis-menten.. lyder som følgende:

 "          B*t

y(t) = ----------

           t + t_0

.. Bestem y(t_0). Benyt svaret til at forklare hvorfor parameteren t_0 somme tider kaldes halvmætningskonstanten. (Ofte kaldes den dog i stedet Michaelis-Menten konstanten)

Bestem endvidere t således at y(t) = 0,9 B"

Det er dette, jeg ikke forstår? Hvordan løser jeg denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af sigmund (Slettet)

Sæt t0 ind for t, og du får

y(t0)  = B*t0/(2*t0) = B/2.

Jeg ved ikke, hvad B er, men kan du nu se, hvorfor t0 kunne kaldes "halvmætningskonstanten"?

I den anden opgave vælger du t som et passende multiplum af t0, således at det går op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af elibeli (Slettet)

Hey hey hey!
 

Hvor mange af de der opgaver skal du lave? Jeg sidder nemlig med de samme opgaver.. Kunne være fedt, hvis vi kunne hjælpe hinanden..


Svar #3
16. december 2008 af vejgeh (Slettet)

skal lave dem alle, altså alle tre opgaver..

har fundet ud af dén jeg har spurgt om der, nu har jeg bare problem med den sidste opgave, altså opgave 3.. tror det ern oget med dobbelt-reciprokt plot, men er sgu lidt usikker..

tilføj mig evt på msn, madsvejbred snabel-a hotmail.com ... så kan vi prøve at snakke sammen om det. har bare ret travlt, for har ikke nået noget databehandling næsten :S .. er til gengæld næsten færdig med mat-opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2008 af elibeli (Slettet)

så er du tilføjet.. :) - ses på msn


Skriv et svar til: michaelis-menten opgaver..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.