Dansk

Klimaks i begyndelsen ?

16. december 2008 af CLK-89 (Slettet)

Jeg sidder og er ved at lave en analyse og fortolkning af romanen, Kongekabale.

Til dem, der ikke har læst den, kan jeg fortælle, at de første 2-3 sider handler om, at vi befinder os i Grønlandsværelset på Christiansborg, og journalisterne sidder klar til et pressemøde kl. 16. På bordet står en ghettoblaster - ud kommer Sven Gunner Kjeldsen. Han offentliggør, at han fratræder som kandidat til formandsposten. Herefter tænder han ghettoblasteren og forlader lokalet.

Herefter begynder romanen for alvor, og vi hører om Axel og Hanne Bruuns trafikulykke. Historien, der bliver lækket til medierne, osv. osv. Journalisten, Ulrik Torp får optaget en afslørende samtale mellem Pingel, Schou og en 3. mand (den samtale, der bliver afspillet i Grønlandsværelset).
Kjdelsen fortæller, aften før formanden skal vælges, sin familie, at han fratræder og vil holde en pressemøde den efterfølgende dag. Romanen slutter med, at han sidder på sit kontor, et kvarter før pressemødet, da han modtager et anonymt brev med båndet.

Man kan derfor sige, at de første 2-3 sider i princippet er romanens egentligt slutning - men hvor ligger klimaks ? Ligger dette i de første 2-3 sider, eller er det, hvor han fortæller familien, at han fratræder ?

På forhånd Tak! : )


Skriv et svar til: Klimaks i begyndelsen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.