Fysik

Fotoelektrisk effekt

16. december 2008 af Varmkakao (Slettet)

Er der nogle der ved om fotoelektrisk effekt og fotoabsorption er det samme?? Hvis ikke, hvad er forskellen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af mathon

fotoabsorption kan ske i mange forskellige stoffer.

Sker det i et atom,  hvor Efoton < elektronløsrivelsesenergien, exiteres atomet blot

Sker det i et metalatom, hvor Efoton > elektronløsrivelsesenergien for de yderste, letbevægelige elektroner i det såkaldte ledningsevnebånd, løsrives en sådan og tildeles en kinetisk energi, som når elektronen befinder sig i et nedbremsende spændingsfelt

kan bestemmes af

        Ekin   =   Efoton    -    Eløs
        e*U   =    h*f      -    h*fo

hvor
fo er "tærskelfrekvensen"

og dermed

U = (h/e)*f - ((h/e)*fo)

hvor en afbildning af U versus f giver en ret linje med hældningskoefficient (h/e).


Skriv et svar til: Fotoelektrisk effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.