Fysik

Hjælp til srp: PLANET FART !? - hvorfor passer resultatet ikke?!

17. december 2008 af malene17 (Slettet)

Hej !

Jeg skal som det sidste i min SRP beregne venus' fart i banen, og det driller!!!

Jeg ved formlen lyder:

v=(2pi*r) / T    , hvor r er  venus'  radius og T er omløbstiden,

Jeg har fundet følgende værdier:

r = 6051,8 km     og      T = 224 døgn og 17 timer --> 224*24t+17t = 5393 timer

Men når jeg bruger de ta, får jeg farten til at være 7,05 km/t og altså 1,96 m/s

- Kan det passe?  Jeg er i tvivl fordi, jeg på nettet har fundet, at kredsløbshastigheden er 35 km/t, men er det, det samme som det jeg finder, altså farten i banen og kredsløbshastigheden?

I min facitliste står, at svaret er 35 m/s^2  ?? Og det kan jeg slet ikke forstå, da det jo er  en acceleration?

Så Somebody help me!!!   Er det formlen som er forkert, værdierne, mig, facitlisten?, eller hvordan?          VH Malene!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

1) Du skal ikke bruge venus radius, du skal bruge afstanden fra Venus til solen ca. 108 millioner kilometer og 2) Du har set forkert i din bog, tallet fra facitlisten er en acceleration.


Skriv et svar til: Hjælp til srp: PLANET FART !? - hvorfor passer resultatet ikke?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.