Matematik

Løsning af en 2. ordens reaktion (logistisk vækst)

17. december 2008 af hedberg (Slettet)

Jeg skal give den fuldstændige løsning til hastighedsudtrykket (for en kemisk reaktion):

v=k[X][Y]

Hvor man kan sige, at [X]=[Y]+c

Ligningen, der skal løses bliver altså:

-d[X]/dt = k*[X](c+[X])

Kan det gøres med separation af variable, og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

-d[X]/(k*[X](c+[X]) = dt, der give en logaritmefunktion


Skriv et svar til: Løsning af en 2. ordens reaktion (logistisk vækst)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.