Fysik
Nyttevirkning - hvordan udregnes den?
28. oktober 2004 af
JulieJense (Slettet)
Hej!
Jeg skal i en fysikaflevering beregne en nyttevirkning for et kernebatteri, men er ikke helt sikker på om det jeg har gjort er rigtigt, så hvis en venlig sjæl lige vil kikke det igennem, ville jeg blive glad :)
Jeg kender: massen = 3,8kg,
Effekten, P = 30W
Energien, der bliver frigjort, E(f)=7,9*10^6eV
Aktiviteten har jeg beregnet til ca. 4*10^7
Jeg skal nu beregne nyttevirkningen af kernebatteriet.
n = E(f)/E(t) , hvor E(t) = den tilførte energi
Jeg ved at E(t) = P/A = 30W/4*10^7 = 7,5*10^-7
Så har jeg bare indsat i formlen - er det rigtigt eller er jeg helt galt på den? Og hvordan med enheder - hvad udregnes nyttevirkning i?
På forhånd tak for hjælpen ;)
Jeg skal i en fysikaflevering beregne en nyttevirkning for et kernebatteri, men er ikke helt sikker på om det jeg har gjort er rigtigt, så hvis en venlig sjæl lige vil kikke det igennem, ville jeg blive glad :)
Jeg kender: massen = 3,8kg,
Effekten, P = 30W
Energien, der bliver frigjort, E(f)=7,9*10^6eV
Aktiviteten har jeg beregnet til ca. 4*10^7
Jeg skal nu beregne nyttevirkningen af kernebatteriet.
n = E(f)/E(t) , hvor E(t) = den tilførte energi
Jeg ved at E(t) = P/A = 30W/4*10^7 = 7,5*10^-7
Så har jeg bare indsat i formlen - er det rigtigt eller er jeg helt galt på den? Og hvordan med enheder - hvad udregnes nyttevirkning i?
På forhånd tak for hjælpen ;)
Svar #1
28. oktober 2004 af iB (Slettet)
Jeg ved intet om kernebatterier, så kan derfor ikke se om dine udregninger er rigtige (men de virker da ikke helt forkerte) Nyttevirkning ved jeg derimod skal være i procent (du dividerer en energi med en energi), så hvis du kan få dine enheder til at canselere sig ud, så har du nok regnet rigtig.
Svar #2
28. oktober 2004 af JulieJense (Slettet)
#1 : Okay, takker mht. enheder! Jeg mente også at det skulle være i procent og kunne ikke få det til at passe, men jeg har vist fundet min fejl nu. Gælder der ikke, at
E(f)=7,9*10^6eV = 7,9*10^6eV *1,602*10^-19J/eV = 1,26*10^-12J
Og så går det nemlig ud med hinanden.
Er der nogen der kender til udregningerne og kan fortælle om de er rigtige?
E(f)=7,9*10^6eV = 7,9*10^6eV *1,602*10^-19J/eV = 1,26*10^-12J
Og så går det nemlig ud med hinanden.
Er der nogen der kender til udregningerne og kan fortælle om de er rigtige?
Svar #3
28. oktober 2004 af JulieJense (Slettet)
Okay.. nu har jeg et problem (tror jeg). Jeg har fået min nyttevirkning til
n = 1,68*10^6
men er det bare resultatet? Det er længe siden jeg har regnet med nyttevirkning, men jeg mener da at det var et tal i procent, og det giver ikke ligefrem mening at omregne det her til procent.. :S
Hvad har jeg gjort galt?
n = 1,68*10^6
men er det bare resultatet? Det er længe siden jeg har regnet med nyttevirkning, men jeg mener da at det var et tal i procent, og det giver ikke ligefrem mening at omregne det her til procent.. :S
Hvad har jeg gjort galt?
Skriv et svar til: Nyttevirkning - hvordan udregnes den?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
