Matematik

funktion

17. december 2008 af edliht (Slettet)

jeg fatte intet af denne opgave og det er til i morgen i en aflevering

Funktionen f(x)=b*x^a opfylder, at

f(2)=2 og f(4)=16

bestem tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Isomorphician

To ligninger med to ubekendte:

2 = b*2a

16 = b*4a


Svar #2
17. december 2008 af edliht (Slettet)

ja det har jeg fundet ud af, men derefter kan jeg ikke komme længere

please help me


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2008 af juventuz (Slettet)

Jamen hvis du allerede er enig med #1 burde du godt kunne finde ud af det!

16 = b*4a
2 = b*2a

16/2=4a/2a

8=2a

a=3

med indsat a værdi

16=b*43

16=b*16*4

1=b*4

b=1/4


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.