Matematik

Areal af graf

18. december 2008 af palito (Slettet)

Hvordan skal man løse opgaven: "Bestem arealet af den figur, der afgrænses af x-aksen, linjerne x=2 og x=5 og grafen for funktionen x^2."?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2008 af himsen (Slettet)

integration ved grænseværdier 2 og 5


Svar #2
18. december 2008 af palito (Slettet)

Men hvordan udregnes det? Vha. min lommeregner har jeg fået integralet til at være 39 - men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2008 af himsen (Slettet)

A = ∫x2dx = F(5)-F(2)

Brug dine integrations regler


Svar #4
18. december 2008 af palito (Slettet)

jeg har prøvet at læse lidt omkring.

vil det sige, at man skal finde stamfunktionen af x^2 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2008 af himsen (Slettet)

Yep.

Det SKAL stå i din matematik-bog


Svar #6
18. december 2008 af palito (Slettet)

 når jeg så har fundet stamfunktionen til at være (1/3)x^3, hvad gør jeg så derfra?


Svar #7
18. december 2008 af palito (Slettet)

ahh. jeg sætter mine grænseværdier ind på x'ets plads :)

tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. december 2008 af lany (Slettet)

En lille præcisering: Pas på med ordet ´grænseværdi´ - det betyder noget andet. Her taler man blot om ´grænserne´.


Skriv et svar til: Areal af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.