Matematik

Planer.

18. december 2008 af Anything (Slettet)

Planerne α1 og α2 har ligningerne
α1 : 3x - 7y + 5z = 1 og α2 : -6x - 14y - 10z = 2.

Angiv for hver af planerne en normalvektor og et punkt i planen. Undersøg derefter, om α1 og α2 er parallelle evtt. sammenfattende..

Er der ikke én der vil hjælpe mig med det? Jeg forstår ingenting.. :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

En normalvektor er dannet ud fra koefficienterne foran dine variable x,y og z. Altså er normalvektoren til alfa1

na1=(3,-7,5)T

For at undersøge om planerne er parallelle så kan du jo se på om normalvektorerne er parallelle.


Svar #2
18. december 2008 af Anything (Slettet)

Jeg får ikke normalvektorerne til at være parallelle.. kan dette passe?


Svar #3
18. december 2008 af Anything (Slettet)

hov.. jeg skal også finde et punkt i planen.. Hvordan gør man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

#3 Det er vist ret simpelt. Vælg to værdier for x og y, og isoler ny z, så får du det tredje punkt.


Svar #5
18. december 2008 af Anything (Slettet)

Vælge to værdier? Kan du ikke vise, hvad man skal? Jeg er helt forvirret nu..


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan f.eks. vælg x=2 og y=1 og indsætte det i planens ligning hvorefter du kan bestemme z.


Svar #7
18. december 2008 af Anything (Slettet)

Så bare i én af ovenstående ligninger eller?

Altså: α1 : 3*1 - 7*2 + 5z = 0 
Så z altså giver 2,2? Eller hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det mener jeg er måden man gør det op. Altså har du et punkt der hedder (1;2;2,2)


Svar #9
18. december 2008 af Anything (Slettet)

Men jeg havde også ret i, at de ikke var parallelle, ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det har jeg ikke tjekket.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave, og har lige et spørgsmål:

Hvorfor skriver du: α1 : 3*1 - 7*2 + 5z = 0
og ikke i stedet = 1 ???


Skriv et svar til: Planer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.