Kemi

fremstille ammoniak

20. december 2008 af seriøs (Slettet)

Beregning af den stofmængde dinitrogen og den stofmængde dihydrogen der skal bruges til at fremstille 12,43 mol ammoniak.


H2 + N2 --> NH3

stofmængden af ammoniak:

n (NH3) = 12 mol

Molarmassen af ammoniak:

M (NH3) = 17.04 g/mol


massen af ammoniak:


m = n · M

12 mol · 17,04 g/mol = 204,48 g

Men nu kender jeg stadig ik stofmængden af dinitrogen og dihydrogen??


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2008 af Ramses I (Slettet)

Det er forkert, du skal betragte ligevægten som vi har haft mange gange før:

N2 + 3H2 ----> 2NH3

Nu skal du have 12,43 mol ammoniak = 12,43 mol * 17,03 g/mol = 211,68 g

N2: X mol N2 = 12,43/2 ( fordi molforholdet er 1/2) = 174,10 g

H2: X mol H2 = (12,43*3)/2 (fordi molforholdet er 3/2) = 37,58 g

Du kan altid se om du regnet rigtigt, for det gælder at der er massebevarelse.


Svar #2
20. december 2008 af seriøs (Slettet)

ok. mange tak for hjælpen... men har du ikke regnet det forkert ud?

N2: X mol N2 = 12,43/2 ( fordi molforholdet er 1/2) = 174,10 g

H2: X mol H2 = (12,43*3)/2 (fordi molforholdet er 3/2) = 37,58 g


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2008 af Ramses I (Slettet)

Det er fordi jeg har glemt at skrive at jeg ganger med molmassen.


Svar #4
21. december 2008 af seriøs (Slettet)

ok tusind tak for hjælpen og svaret  :) ..har endelig fattet det


Skriv et svar til: fremstille ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.