Matematik

afledt funktion

23. december 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

Hej

f(x)=1/(x2-1) ⇒f´(x)=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2008 af Lurch (Slettet)

Se på formlen for differentialkvotion/afledt af en brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2008 af dnadan (Slettet)

eller af en sammensatfunktion


Svar #3
23. december 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Se funktionen som

f(x)=(x2-1)-1

Nu skal du differentiere ved at se det som en sammensat funktion.

"Den indre differetieret gange den ydre differentieret."


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. december 2008 af mathon

u = x2-1  og u' = 2x

f(x) = 1/u

f '(x) = -(1/u2)*u' = -(1/(x2-1)2)*2x = -(2x)/(x2-1)2


Svar #6
24. december 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 tak guys


Skriv et svar til: afledt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.