Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Phillipskurven ved brug af Excel

04. januar 2009 af MaglePedersen (Slettet)

Hej
Sidder og prøver at lave Phillips – kurven for Danmark i Excel. Men det går desværre ikke så godt. Hvordan får jeg gjort sådan at arbejdsløshedsprocenten er afsat ud ad x-aksen og inflationen op ad y-aksen over en tidsperiode???
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2009 af stst (Slettet)

puha sidder med samme problem hehe 

skal nok skrive her inde når jeg har fundet ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2009 af Sekstanten (Slettet)

Det drejer sig om at tegne en hyperbel. Og hvordan er det så lige formlen for en hyperbel er? Jo, f(x) = 1/x

Dvs., at x = arbejdsløsheden i % og f(x) = inflationen i procent. Så får I en sammenhængende kurve, der kan bruge til at illustrere Phillipskurven. Det eneste I skal gøre er at vælge en andet konstant i stedet for 1 for at få nogle fornuftige tal.

Vælger man f.eks. f(x) = 0,001/x får I ved x = arbejdsløsheden i % på 1, at f(x) = inflationen = 10%.

Nu kan I så lave et sildebensskema ved at beregne f(x) ud fra en række x-værdier (f.eks. 1%, 2%.... osv) og danne et diagram.

Så kan I jo overveje, om Phillipskurven har været knækket, som nogen tidligere talte om. Altså at der har været høj vækst, lav arbejdsløshed og lav inflation på samme tid. Det er jo ikke muligt iflg. Phillipskurven. Men økonomer troede i hvert fald tidligere, at den amerikanske økonomi havde gjort dette (under it-boblen i sen 90'erne), at de begyndte at tale om den såkaldte "new economy". Men men sammenhængen er vist kommet tilbage. Så på lang sigt gælder Phillipskurven nok stadig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2009 af Jean

Skal du plotte data du har givet i forvejen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. januar 2009 af Jean

 Her er en meget udførlig guide til hvordan man gør det:

https://wesfiles.wesleyan.edu/home/mimai/web/wescourses/2002f/econ300/01/excel.tutorial.pdf


Skriv et svar til: Phillipskurven ved brug af Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.