Tysk

er der en der har tid til at hjælpe mig?

29. oktober 2004 af Jannik (Slettet)
ER der en der vil kigge denne her opgave igennem for fejl?.. på forhånd mange tak:-).. hilsen Jannie K


Die Hitze lag immer noch über Berlin. Wenn ich zu Ostberlin einen Ausflug machte, war das nur um die Zeit zu vertreiben. Ich hatte noch nie drüben gewesen, und als ich ein paar Stunden übrig hatte beschloss ich für den ersten Mal in meinem Leben die Kommunistische Welt zu besuchen. Ich wollte unter anderem gern den Brandenburger Tor von der andere Seiten sehen.
Ich hatte Frühstuck zusammen mit Peter gegessen, und wir hatten verabreden dass wir wieder treffen sollten, wenn ich zurückkam. Er bot mir vorsichtig zu sein.
Es dauerte lange durch die Kontrolle zu kommen. Die Ostdeutsche Grenzenpolizisten folgten sorgfältig die verschriebene Regeln, und es dauerte eine Ewigkeit, bevor ich meinen Pass zurückbekam.
Ostberlin glitt langsam vorbei meinen Augen, während mir ohne eigentliches Ziel den Weg entlang ging. Viele Leute gingen vorbei mir, aber ich bemerkte ihnen nicht richtig.
An einem Kiosk standen Leute in einer Schlange um die Zeitungen man bekommen konnte zu kaufen, und ich stand fest nach dem Weg zu fragen. Ich fragte ein junges Paar nach dem Weg zu Brandenburger Tor. Aber sie antworteten mir nicht. Sie ging bloss weitere, wie ob ich nicht existierte, und verschwunden bald in der Menschenmengen. Dann fragte ich eine ältere Frau, aber sie antwortete mir auch nicht.
Zum Schluss bot ich einen uniformierten Beamten um Hilfe. Er lächelte freundlich und erklärte mir, dass ich bloß geradeaus und danach zu links gehen sollte. Er wollte mir sogar begleiten, aber ich ablohnte sein Angebot. Dann sagte er freundlich Aufwidersehen und wünschte mir einen guten Aufenthalt in der Hauptstadt die DDR.

Svar #1
31. oktober 2004 af Jannik (Slettet)

pls. jeg skal aflevere immorgen.. be om, knus
Jannie

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2004 af D@niel (Slettet)

Det er svært at få nogen til at hjælpe når du ikke giver dit indlæg en passende titel.

Jeg (og mange andre) kigger normalt aldrig på indlæg med titler som:

"Hjææælp"


Prøv at give dit endlæg en passende titel næste gang, så er chancen for at du får svar meget større...

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2004 af Dunnar (Slettet)

kunne du lige lære at skrive fag i din overskrift!

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2004 af danielruhmann (Slettet)

Hvor ska den afleveres? Har ikk tid før sent i aften.. Ellers vil jeg gerne rette den i løbet af ugen.
Husk det hedder:
Ich bin gewesen=jeg har været
Ich war gewesen=jeg havde været

Svar #5
31. oktober 2004 af Jannik (Slettet)

Det vil jeg gerne hr. Danielruhman

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2004 af danielruhmann (Slettet)

Har li taget et break fra engelskstilen, så har været lidt hastværk.. men af synlige fejl:

Ich war noch nie drüben gewesen, und als ich eine paar Stunden übrig hatte, beschloss ich mich für ersten Mal.. (Bruger du für er det +A, med zu+D)

.. von den andere Seiten sehen. (hvis du mener andre sider, skriv li den danske sætning)

.. während ich ohne eigentliches Ziel den Weg entlang ging.

..um die Zeitungen man bekommen konnte zu kaufen (forstår jeg ikk)

..in der Hauptstadt der DDR.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2004 af zIOn (Slettet)

Ville meget gerne hjælpe dig, men blev vildledt af din overskrift.
Jeg kan med lethed hjælpe dig, det kræver blot at du søger hjælp indenfor et andet fag end tysk som jeg ikke har modtaget undervisning i, og nu træder behovet for en ikke-misledende overskrift tydeligt frem.

Svar #8
01. november 2004 af Jannik (Slettet)

von den andere Seiten sehen. = Jeg ville bla. gerne se Brandenburger Tor fra den anden side

um die Zeitungen man bekommen konnte zu kaufen = Ved en kiosk stod folk i kø for at købe de aviser, man kunne få...

Skriv et svar til: er der en der har tid til at hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.