Matematik

en lille Matematik opgave

05. januar 2009 af hollak (Slettet)

Nogen de kan hjælpe mig med denne opgave...Kan ikke lige huske formelerne der skal bruges denne sammenhæng.

-Månen bevæger sig i en næsten cirkel formet bane rundt om Jorden. Afstanden er gennemsnit 380.000 km. Månens diamenter er ca. 3.476 km, og Jordens diamenter er ca. 12.700 km.
Hvad er rumfanget af månen og Jorden?
Hvor meget større er Jorden end månen?
Hvor lang er månens bane rundt om Jorden?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af Isomorphician

Har du selv nogen idéer? (Du kan med garanti finde hjælp i din formelsamling)


Svar #2
05. januar 2009 af hollak (Slettet)

det er problemet... jeg kan netop ikke finde min formelsaling. kan det findes på nettet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2009 af mathon

                                                      Vkugle = (4/3)*π*r3


Svar #4
05. januar 2009 af hollak (Slettet)

skal jeg muligvis bruge denne formel: 4/3*3,14*29,5^3=V?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2009 af Isomorphician

#2

www.ventus.dk


Svar #6
05. januar 2009 af hollak (Slettet)

rettelse: 1738^3 i stedet for 29,5.


Svar #7
05. januar 2009 af hollak (Slettet)

Skal man trække tællene fra hinanden i den næste opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2009 af Isomorphician

#7

Tror måske det skal skrives som størrelsesforhold, men jeg ved det ikke.


Svar #9
05. januar 2009 af hollak (Slettet)

Hvad er rumfanget af månen og Jorden?
- (3/4)*3,14*1738^3=V

- (3/4)*3,14*6350^3=V

Hvor meget større er Jorden end månen?
- Trække de ovenstående resultater fra hinanden?

Hvor lang er månens bane rundt om Jorden?

- Hvad skal jeg gør her?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. januar 2009 af mathon

                                  størrelse er vel areal = 4*π*r2


Svar #11
05. januar 2009 af hollak (Slettet)

#10 skal jeg så først finde arealet eller hvordan? Jeg er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. januar 2009 af NejTilSvampe

 #9 du mangler da nogle oplysninger o_O


Skriv et svar til: en lille Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.