Matematik

differentier

06. januar 2009 af tawer (Slettet)

hej jeg er ikke med på hvordan man dif. noget hvis det er i ln eller exp

så jeg har brug for lidt hjælp med disse:

a f(x)=(2x^2+5x)*ln?(x)

b f(x)=exp?(x)*√x


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Differentieres eksponentialfunktionen fås eksponentialfunktionen. :)

d (exp(x)) / dx = exp(x)

d ( LN(x)) /dx = 1/x.


Svar #2
06. januar 2009 af tawer (Slettet)

jeg ikke helt med kan du lave et eksempel med et af dem :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Niks, for jeg kan ikke huske, hvordan man differentierer to funktioner ganget med hinanden, så den formel må du selv slå op og prøve at bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#3 Tsk tsk! det skal du kunne

#0 Her kommer et eksempel:

f(x)=ex*√x

=>

f'(x)=(ex)' * sqrt(x) + ex * (sqrt(x))' = ex*sqrt(x) + ex * 1/(2*sqrt(x))

Altså den første differentieret ganget med den anden plus den anden differentieret gange den først


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvorfor skulle jeg kunne det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis man nu lige har brug for at bavise, at den tidsaflede af impulsmomentet er kraftmomentet. Det var bare et eksempel.. Det er altid godt at kunne sine differentiationsregler.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#5 Hvis man kommer fra HAG kan man den i al fald ;-) (og fordi den nu engang var med til eksamen uden hjælpemidler :-) )


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: HAG?

#6: Jamen, den slags har man ikke brug for at vise - og får man det, så slår man det op i Y&F. =) Jeg kan ikke huske enkeltvariabelcalculus. :P


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#8 Til eksamen har man ;) - Jeg kan godt se du har det hårdt :P


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Til eksamen kan man den slags udenad. :P


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#10 Du snakker udenom. Du skal stadig kunne det! :P


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Sikkert - jeg plejer at bruge kædereglen.


Skriv et svar til: differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.