Matematik

bestemme afledede

06. januar 2009 af tawer (Slettet)

 hej 

jeg skal bestemme den aflede af funktionen... vil det ikke sige at differentier det??

hvis ja..

hvordan :S

√x  * (x^2-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan med fordel gange kvadratrod(x) ind i parantesen. Så bliver den en del nemmere at arbejde med.

Og jo - den afledede funktion er den differentierede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Ved brug af produktreglen:

(f(x)*g(x))' = f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Den bliver da en del nemmere, hvis sqrt(x) ganges ind.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#3 Det er naturligvis rigtigt, så først denne muligheder efter, at jeg havde oprettet indlægget.

Men begge veje er en gyldig vej til målet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

(√x*(x2-1))' = (x2,5-x0,5)' = 2,5*x1,5-0,5*x-0,5


Skriv et svar til: bestemme afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.