Fysik

Fuldstændigt uelastisk stød!

06. januar 2009 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,
Jeg håber, at der er nogen der gider at hjælpe mig med nedstående opgave før den driver mig til vanvid!

To biler støder sammen i et vejkryds i et fuldstændigt uelastisk sammenstød. Den ene bil vejer 1200kg og bevæger sig inden sammenstødet mod øst med 50 km/h. Den anden bil vejer 1850kg og bevæger sig inden sammenstødet mod nord med 75 km/h. Vinklen mellem kørebanerne er 90grader.

Find hastigheden (størrelse og retning) af de to biler efter sammenstødet.

Hvilken formel skal jeg bruge:

1) m1u1 + m2u2 = m1v1 + m2v2

2) v = m1u1 + m2u2 / (m1 + m2)

På forhånd mange tak,
Pjuske!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja impulsen er bevaret, så i det øjeblik, de støder sammen bevæger de sig som en enhed med massen 1850 kg + 1200 kg, så du skal bruge

Vsamlet=(1200kg*50km/h +1850kg*75km/h)/(1200kg+1850kg) = 65,9 km/h med tre betydende ciffre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af Bombadil (Slettet)

Husk dog at der skal bestemmes både størrelse og retning. Og altså at vinklen mellem de to bilers bevægelse inden stødet er 90 grader.

Brug formel 2, men opdel i x og y komposanter.


Skriv et svar til: Fuldstændigt uelastisk stød!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.