Matematik

Opg 96 for matematik A2

07. januar 2009 af pyrit (Slettet)

Hej..

Jeg har problemer med denne opgave:

Graften for funktionen f(x) = x^3-3x^2 har to tangenter me hældningen 9

a. Beregn førstekoordinaterne til de to røringspunkter

b. Bestem ligningerne for de to tangenter


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2009 af Isomorphician

Hint: f'(x) = 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

3x^2-6x=9

3x^2-6x-9=0 løs den

så får du to røringspunkter

dvs (x1;f(x1)) og (x2;f(x2))

og efter bruger du formlen: f´(x1 eller x2 )*(x-x1 eller x2)+f(x1 eller x2)


Svar #3
07. januar 2009 af pyrit (Slettet)

Jeps, jeg er med :p Tak!


Skriv et svar til: Opg 96 for matematik A2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.