Fysik

Hjælp! Det haster! Fysik!

07. januar 2009 af muslile (Slettet)

Opg 1

Nogle bestemte vandbølger har en frekvens på 20 Hz og en bølgelængde på 4,0 cm.

Beregn bølgernes periode og fart.

Opg 2

Bølgelængderne for violet lys ligger mellem ca. 380 nm og 470 nm. Lys bevæger sig med farten 3,00*10^8 m/s.

Beregn de tilhørende frekvenser.

Opg 3

Beregn bølgelængden for røntgenstråling med frekvensen 8,00*10^18 Hz.

Røntgenstråling udbreder sig med farten 3,00*10^8 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2009 af mathon

f = 1/T

T = 1/f

f = c/λ

λ = c/f


Svar #2
07. januar 2009 af muslile (Slettet)

Ja, okay, kan du forklare det lidt mere uddybende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2009 af mathon

T = 1/f = 1/(20 Hz) = 1/(20 s-1) = (1/20) s = 0,05 s

v = λ*f = (0,04 m)*(20 s-1) = (0,04*20) m/s = 0,8 m/s


Svar #4
07. januar 2009 af muslile (Slettet)

Tak ^^

Kan du også hjælpe mig med opg 2 og 3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2009 af mathon

f * λ = c


Svar #6
07. januar 2009 af muslile (Slettet)

hjælp..


Skriv et svar til: Hjælp! Det haster! Fysik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.