Matematik

Løsning til en ligning f(x)=1

08. januar 2009 af nej12 (Slettet)

HEj håber der er nogle som vil hjæle mig med to opgave som skal afleveres.

Opgave 9.

En funktion f er givet ved forskriften

             f(x)=2x + sin(x)

a) Bestem en løsning til ligningen f(x) = 1

b) gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop en løsning for alle c.

Opgave 10)

En punktmængde M er bestemt ved

M={(x,y) | 0<x<3 og 0<y< kvatdratroden af 2x+1}

a) Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om koordinatsystemets førsteakse.

(her har jeg fundet ud af at koordinatsættende er P(0;1) og P(3;2,65) dvs. at grænseværdierne er a=0 og b=3. men hvordan kommer jeg frem til en forskrift f(x) så jeg kan bruge formelen for at beregne et omdrejningslegeme??????

Håber der er nogle som vil hjælpe .


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. januar 2009 af Freko

joan niels og kent skal dele 992kr. i forholdet 1:3:4. hvor meget får de hver?

hvor meget ville de få hver, hvis forholdet var 2:6:8?


Svar #2
08. januar 2009 af nej12 (Slettet)

# 1 hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af annebrandt (Slettet)

Hej

a) du sætter ligningen lig 1 og isolerer x - kan nemt gøres i solve på enhver grafregner fra Texas Instruments.

jeg fik x til at være ca. 0,49!

jeg sidder selv med b), så hvis nogen har et kvalificeret bud, vil jeg også gerne vide det!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af TheAngel Malle (Slettet)

Tegn den, derefter differentier ligningen og sæt den lig 0. Funktionen har ikke en vandret tangent og der er derfor kun en løsning til c :) Hurtigt sagt, men kan forhåbentlig bruges


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2012 af aaaaaaaaaaaaaaaaa (Slettet)

#4
Har prøvet at sætte det =0, og det gav ikke nogen løsninger,og derfor har den ikke nogen vandret tanget.. det forstår jeg godt, men ikke helt det med at der dermed kun er en løsning til c. kan du forklare det lidt bedre?


Skriv et svar til: Løsning til en ligning f(x)=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.