Matematik

differentiere... kort opgave!

08. januar 2009 af visuu1 (Slettet)

Heej nogen der kan hjælpe med denne lille opgave:

- funktionen f er givet ved f(x) = -3/2x^2

Beregn f ' (3)

. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet ( 3,f(3)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af Isomorphician

Hvor langt er du selv nået?


Svar #2
08. januar 2009 af visuu1 (Slettet)


øhm...

f ' (3) = -3x

kan dette så passe, men hvordan finder man en ligning så `?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2009 af mathon

f(x) = (-3)*(1/(2x2)

og

(1/y)' = (-1/y2)*y'


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

1. Bestem f'(x)

2. Bestem f'(3) (indsæt 3 i f'(x))

3. Bestem f(3) (indsæt 3 i f(x)

4. Du har et punkt, en hældning, find nu ligningen ved: f(x)=f'(3)*(x-3)+f(3)


Svar #5
08. januar 2009 af visuu1 (Slettet)


er dette f ' (x)

f(x) = (-3)*(1/(2x2)

og

(1/y)' = (-1/y2)*y'

.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2009 af mathon

menes

1)  f(x) = -(3/2)x2

2)  f(x) = -3/(2x2)  ???


Skriv et svar til: differentiere... kort opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.