Matematik

nulpunkt for en funktion

10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

Hvad er nulpunktet for en funktion? Kan ikke finde noget der er nemt, at forstå på nettet. Det er omkring differentialregning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Jeg kan ikke forstå, hvad du mener med 0-punkt? Kan du give et eksempel på en opgave eller noget, der kunne hjælpe på vej?


Svar #2
10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

opgaven lyder: bestem nulpunktet for funktionen: f(x)=x^3-12x

Det er nok ikke differentialregning. Nok mig der har taget fejl


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af mathon

f(x) = x3-12x = x(x2 - 12) = x(x2 - √(12)2) = x(x+√(12))(x-√(12))

f(x) = x(x+√(12))(x-√(12)) = 0

.................

brug nulreglen


Svar #4
10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor du har sat 122 her: x(x2 - √(12)2), jeg ville havde gjort; x(x2-12)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

Han bruger 3. kavdratsætning i #3. Først led i anden minus andet led i anden.


Svar #6
10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

Nu har jeg regnet på den:

f(x)=x3-12x

x3-12x=0 <=>

x(x2-12)=0 <=>

x=0 V x=x2-12


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2009 af Isomorphician

.....
x(x2 - 12) = 0

Vha. nulreglen fås:

x = 0  v  x2 - 12 = 0 <=>

x = 0  v  x2 = 12  <=>

x = 0  v  x = ±√12

Dette kan du også aflæse af svaret i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2009 af Bettepigen (Slettet)

Hvorfor skal den ikke differentieres ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2010 af bendtner52 (Slettet)

han kan man skrive i en enme opgave hvis man skal forklare hvad nulpunkter bruges til?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2010 af bendtner52 (Slettet)

mente hvad kan man .........


Skriv et svar til: nulpunkt for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.