Matematik

Bestemmelse af tangentens ligning

11. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Jeg sidder med flere opgaver der omhandler bestemmelse af tangentens ligning.

Et eksempel på en opgave:
"Bestem ved håndkraft ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Funktionen har forskriften: f(x) = -8x^2 + 5x -7

og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 2."

Jeg er helt blank. Er der nogen der har nogle links til sider der evt kan hjælpe mig på rette spor, eller sidder I selv med gode idéer til hvordan opgaven skal gribes an, så skriv endelig!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

differentier funktionen

og brug formlen f´(x0)*(x-x0)+f(x0), hvor x0=2


Svar #2
11. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Det er vel ikke nok?


Svar #3
11. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

jeg har fanget det nu - tak for svar :)


Svar #4
11. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Hvad gør jeg så når opgaven ser sådan her ud:
f(x) = 2 * ln(x)
^^ Ja, den skal også differentieres, men hvordan gør jeg lige det?


Skriv et svar til: Bestemmelse af tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.