Matematik

mat- opgave...

31. oktober 2004 af E-st (Slettet)
Jeg har fået stillet følgende opgave som er i MAT1 opg. nr 318... håber at I vil hjælpe mig....

Bredden af en cirkelring er 15 mm, og dens areal er 1 dm^. Tegn en figur, der viser cirkelringen, og bestem radius i hver af de koncentriske cirkler( cirkler med samme centrum), der danner cirkelringen..

I behøver endelig ikke at lave tegninger til mig... bare I vil fortælle mig hvordan jeg kan løse den.....

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2013 af c_aastrup

Forestil dig to cirkler inde i hinanden med samme centrum og en forskel i radius på 0,15 dm (15 mm omregnet)

Den lille cirkels radius kalder vi r og den store cirkels radius er så r + 0,15.

Den lille cirkels areal er π·r2 og den store cirkels areal bliver π·(r + 0,15)2.

Cirkelringens areal er π·(r + 0,15)2 - π·r2 og du ved at dette areal også er 1, og så kan du finde r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2013 af mathon

areal cirkelring

                             A = π • (R2 - r2) = π • (R+r) • (R-r) = π • (2R-a) • a = 1 dm2

                             π • (2R - (0,15 dm)) • (0,15 dm) = 1 dm2

                            2R - (0,15 dm) = (1 dm2) / (π • (0,15 dm)) = 2,12207 dm

                            R = ((2,12207 dm) + (0,15 dm)) / 2 = 1,13603 dm ≈ 113,6 mm

                            r = R - a = (113,6 mm) - (15 mm) = 98,6 mm

                            

 

          


Skriv et svar til: mat- opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.