Matematik

Ukendte stykker

12. januar 2009 af KingKong1 (Slettet)

Hej, sidder her og fumler med en matematikopgave her:

I en trekant ABC er <A = 28,74 grader, c = 4,86 og vinkelhalveringslinjen VA = 4,38.

Beregn de ukendte stykker i trekanten.

Det er sikkert ret simpelt, men alligevel ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at lave en tegning af situationen og skriv de ting på, som du kender. Herefter kan du overveje sinus- og cosinusrelationer til at finde andre stykker.


Svar #2
12. januar 2009 af KingKong1 (Slettet)

det har jeg nemlig også gjort, men sidder stadigvæk fast :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

en hvorfor nævner de V a som er 4,38????


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Åh - det er bare svært at hjælpe i den her slags opgaver, hvis man ikke har en tegning selv. Hvad jeg umiddelbart tænker er: Du kan danne en ny trekant, hvor vinkelhalveringslinjen er den ene side. Hermed burde du har størrelser nok til at bestemme vinklen ved vinkelhalveringslinjen i den nye trekant og dermed også hele vinklen i den gamle, store, trekant. Giver det mening?


Svar #5
12. januar 2009 af KingKong1 (Slettet)

ved ikke :/


Svar #6
12. januar 2009 af KingKong1 (Slettet)

jo, men kender ikke alle siderne.. skal jeg tegne en tilfældig så..


Skriv et svar til: Ukendte stykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.