Kemi

Heptan og Ethanol

12. januar 2009 af KarinaDK (Slettet)

Hej alle.

Jeg har lavet en kemiopgave, hvor jeg har fundet ud af massen af den carbondioxid, der dannes ved forbrænding af 1L heptan og 1L ethanol. Jeg har fået massen af Heptan til at være større end Ethanol.

Jeg skal give en forklaring herpå. Er der nogle der ved hvorfor massen er større? Kan det have noget med densiteten at gøre?

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Da-ted (Slettet)

Jeg vil tro at det har noget med antallet af heptan-/ethanolmolekyler der kan skubbes sammen ved en given temp. og volumen. Dermed også hvor mange Carbon- og hydrogenatomer per givent volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2009 af mathon

                                                  C7H16   +   11O2   →   7CO2   +   8H2O
ækvivalentmængder                    1 mol                        7 mol
1 L heptan =
(1000 mL)*(0,68 g/mL) = 680 g
n = (680 g)/(100,2 g/mol) =             6,78643 mol            47,505 mol

                                                  C2H5OH   +   3O2   →   2CO2   +   3H2O   
ækvivalentmængder                    1 mol                        2 mol
1 L ethanol =
(1000 mL)*(0,79 g/mL) = 790 g
n = (790 g)/(46,07 g/mol) =            17,14782 mol            34,296 mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af mathon

...hvorfor det fundne:
"massen af udviklet CO2 ved fuldstændig forbrænding af 1 liter Heptan er større end massen af udviklet CO2 ved fuldstændig forbrænding af 1 liter Ethanol"

er korrekt


Skriv et svar til: Heptan og Ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.