Matematik

Rumgeometri

13. januar 2009 af SødSomSlik (Slettet)

Jeg håber på at få lidt hjælp til følgende opgave...

"Linjen m har parameterfremstillingen (x,y,z) = (2+2t , 10-3t , 4).

Bestem koordinaterne til de to punkter A og B på m, der har afstanden 9 til (0,0,0)."

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du har en formel til at beregne afstanden mellem to punkter. Den skal du benytte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2009 af mathon

|OP|2 = 92 = (x-0)2 + (y-0)2 + (z-0)2 = x2 + y2 + z2 = (2+2t)2 + (10-3t)2 + 42 = 13t2 - 52t + 120

13t2 - 52t + 120 = 81

13t2 - 52t + 39 = 0        som divideret med 13
giver

t2 - 4t + 3 = 0

t € {1,3}
 

                                         A((2+2*1,10-3*1,4) = (4,7,4)

                                         B((2+2*3,10-3*3,4) = (8,1,4)


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.