Matematik

Cirkel AREAL?

13. januar 2009 af gAz_2635 (Slettet)

Jeg forstår ikke dette :

En cirkels Areal = Pi   *   Radius i anden(altså radius * radus*)

Radiuset på en cirkel jeg har, er 2 km. = Pi * 2 i anden = 12.56 kvadratkilometer`. er det rigtigt`?

Radiuset på en anden cirkel er 500 meter = Pi * 500 i anden =  785398,1634 .. ?Hvordan får jeg det til kvadratmeter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

De er begge rigtigt. hvis du vil sammenligne de to tal, er det nok nemmest at regne begge radier om til km. Altså først er den 2 km og den anden er 0,5 km.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Ser fint ud. Eftersom du har skrevet radius i meter får du arealet ud i kvadratmeter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

den første er rigtig. Hvis du skriver dine enheder, så kan de se, hvordan resultatet bliver, nemlig

pi*(500 m)2 = pi*500m*500m=pi*500*500*m*m (da faktorernes orden er ligegyldig) osv, nu kan du se det


Skriv et svar til: Cirkel AREAL?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.