Matematik

Eksp... funktioner

13. januar 2009 af marshov (Slettet)

a) En eksponentielt voksende funktion har en fordoblingskonstant på 10 dage. Med hvor mange procent vokser denne funktion pr.dag? og på fem dage

b) Givet y= 23 * x1,8

Hvor mange procent vokser y, når x vokser 5%?

hvor mange procent aftager y, når x aftager 5%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

23*1001,8 = Start
23*951,8= X har aftaget 5%
23*1051,8 = x vokser 5%


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. januar 2009 af mathon

yo = 23*xo1,8

(1+r)yo = 23*(1,05*xo)1,8

(1+r)yo = 1,051,8*(23*xo1,8) = 1,051,8*yo 

(1+r)yo = 1,051,8*yo        som divideret med yo
giver

1+r = 1,051,8 = 1,09179
r = 1,09179 -1 = 0,09179 ≈ 9,2%

konklusion:
når x stiger 5%, stiger y 9,2%


Skriv et svar til: Eksp... funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.