Kemi
HCL-NaOH blanding
31. oktober 2004 af
martinj (Slettet)
Til 100 mL rent vand tilsættes 30 mL 0,050M HCL.
Den fremkomne opløsning blandes med 60 mL 0,040 M NaOH.
1) Beregn pH for blandingen
2) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og CL- i blandingen.
Er der nogen, der kan hjælpe mig??
Den fremkomne opløsning blandes med 60 mL 0,040 M NaOH.
1) Beregn pH for blandingen
2) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og CL- i blandingen.
Er der nogen, der kan hjælpe mig??
Svar #1
11. juni 2013 af Heptan
c=n/V
pH=-log([H3O^+])
Stofmængde HCl:
0,05=n/0,03
? Ligningen løses for n
n=0,0015
^[H3O^+]
Stofmængde NaOH:
0,04=n/0,06
? Ligningen løses for n
n=0,0024
Trækker mængden af hydroxid fra oxonium: 0,0024-0,0015=0,0009 mol
pH=-log0,0009≈3,045757490560675
De aktuelle koncentrationer af Na+ og Cl- er de samme som koncentrationerne a NaOH og HCl fra start.
Skriv et svar til: HCL-NaOH blanding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
