Matematik

Haster, plz :D

14. januar 2009 af molema (Slettet)

Heeeej :D

Er der nogle der vil være så flittig at hjælpe mig med de to små matematik opgaver som er skrevet her?

1) Udregn: (a+b)2_(a-b)2+4(b_ab)

2) Løs: 3/x-2= 9/4 (Husk at forkorte) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Isomorphician

1) Kig på dine kvadratsætninger.

2) Står der 3/(x-2) eller (3/x) - 2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af kimor (Slettet)

Hej :)

I nr. 1 skal du som "isomorphician" beskriver det, bruge dine kvadratsætninger. Når et led står "i anden" skal man altid huske reglen:

Kvadratet  af det første led + kvadratet af det andet led + det dobbelte produkt. Dette vil sige at nr. 1 kommer til at hedde: (a2+b2 +2ab) - (a2+b2-2ab) + 4b - 4ab. Herfra kan du reducere, ikk?


Svar #3
15. januar 2009 af molema (Slettet)

mannge tark , joo kan godt reducere resten , mange taaark ,

opgave 1 hedder  3/(x-2)=9/4 (husk at forkorte)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af kimor (Slettet)

Nå ja.. Glemte da den anden... Nå man har to brøker på hver sin side af lighedstegnet, må man gange over kryds/kors!

Ligningen hedder: 3/ (x-2) = 9/4

Så kan du gange "(x-2) med 9 og bagefter sætte der lig med (3*4). Dvs. (x-2)*9 = 3*4

Når man forkorter dette kommer der til at stå 9x-18 = 12

Så flytter jeg -18 over på den anden side, og der kommer så til at stå 9x = 30

Dette betyder at x = 30/9     ---->      x =3,33333

Du kan jo evt. sætte dette tal ind i din ligning for at kontrollere :)


Svar #5
16. januar 2009 af molema (Slettet)

Mange tark for hjælpen :D

Forresten er svaret i opgave 1 4b? har nemlig reduceret det og har fået det til 4b, vil bare lige være sikker på at det er rigtigt. :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2009 af kimor (Slettet)

Hvordan får du dette svar? prøv at forklar din fremgangsmåde!? Har nemlig ikke fået det til det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2009 af dienerd (Slettet)

jamen nu er jeg simpelthen lidt forvirret , kan du ikke lige skrive hvordan du har lavet det? Hehe :D det kun hvis du har tid, det nemlig rigtig sødt af dig at hjælpe mig, :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2009 af dienerd (Slettet)

jeg kom lige til at skrive fra dienerd, hun er min veninde :D:D heheh


Svar #9
16. januar 2009 af molema (Slettet)

nu har jeg lige regnet det igen, og nu for jeg det til 2b2+4b-4ab :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2009 af kimor (Slettet)

There you go :D !!

Det sidste svar er det korrekte svar.! Ville bare ikke give det med det samme ;)

Du skriver bare, hvis der er noget en anden gang, ikk!?


Svar #11
17. januar 2009 af molema (Slettet)

Super , mange taark for hjælpen det er virkelig sødt af dig:D


Skriv et svar til: Haster, plz :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.