Kommentarer til Studieportalen.dk

Nye funktioner på Studieportalens forum

15. januar 2009 af Sam

Vi arbejder hele tiden på at gøre Studieportalen.dk bedre og nu er tiden kommet til at kikke på forummet. Vi har brainstormet lidt og vil gerne høre jeres mening om nedenstående punkter. Har I andre ideér er I også meget velkomne til at bidrage med yderligere punkter.

Der komme en popup/notifkation i nederste højre hjørne af siden ved svar på sit spørgsmål lige meget hvor man er på Studieportalen.dk Spørgsmålsstiller skal markere hvilken/hvilke indlæg, der besvarer spørgsmålet Hvis et indlæg markeres af spørgsmålsstiller som en besvarelse af spørgsmålet tildeles yderligere rang til spørgsmålsbesvarer. Dette skal øge incitamentet til at lave gode svar. Mulighed for at placere et indlæg i flere kategorier (fx både dansk og studieretningsprojekt) Mulighed for at angive sidste svarfrist (f.eks. jeg skal have svar inden på mandag kl. 10) Live-chat således at en forumtråd virker som et chat-rum. Dvs. at nye indlæg automatisk vises uden at man skal trykke F5. Mulighed for at se hvem der læser og/eller besvarer et indlæg netop nu. Automatisk vise relateret indhold fra Studieportalen.dk på tråden (fx Artikler, opgaver og lign.) Indførelse af konventioner, der kan benyttes i spørgsmålets titel (A: A-niveau, V: Videregående, F: Folkeskole, Købes: K og sælges: S, Haster: H, O: Oversættelse, T: Tip/vink til besvarelse ønskes - IKKE fuld besvarelse) Hvis der henvises til et andet indlæg, fx #4 ændres #4 til et link til indlæg #4. Skal en tråd sideopdeles (F.eks. 10 indlæg pr. side) for at øge overskueligheden? Skal man besvare et vist antal spørgsmål for at selv at kunne stille spørgsmål? Mulighed for at redigere et indlæg indenfor de første 5 min. efter oprettelse af indlægget. Mulighed for at chatte privat bruger-bruger via forummet.  

Brugbart svar (3)

Svar #1
15. januar 2009 af klotte (Slettet)

Hej Sam

Jeg er imponeret over jeres flid og udvikling ...Det lyder bare godt :)

11) nej det er sjældent en tråd bliver så lang at man ikke kan rulle lidt.

12) nej, da sidens styrke er at alle kan få hjælp. Der ligger en selvjustits i at forklare folk at de får hjælp hvis de selv laver noget. Men man skal ikke nødvendigvis have noget på kontoen.

13) en ok ide.

14) ikke mit behov.

Jeg er trær af at mange gamle brugere står som " bruger slettet" lad dem dog beholde deres navn med tilføjelsen slettet eller inaktiv ?

Det underer mig hvordan man kan blive ved med at oprette indlæg og stå som  aktiv debatør under " bruger slettet"

Kunne man opfordrer folk til ikke at snakke videre med folk som kalder sig " bruger slettet"


Brugbart svar (4)

Svar #2
15. januar 2009 af Jerslev

#0: Punkt sqrt(-1): Fix indbakkeproblemet. :)

1. God idé!

2. Er det ikke meningen, at man gør det i forvejen, selvom det ikke rigtigt benyttes? Hvordan skulle man få folk til at bruge det system, der i forvejen eksisterer mere?

3. Jeg er professor - jeg kan ikke stige mere i rang. :( Ellers ser jeg ikke det store behov for det, for jeg tror ikke mange dømmer efter rangen alligevel.

4. God idé.

5. Også en god idé - sørg dog for, at en tråd med overskredet svarfrist stadigvæk kan læses af andre men dog ikke kan tilføjes flere indlæg i. Andre kan have glæde af eventuelle svar.

6. Jeg har ikke noget imod F5, men det er nu en personlig sag.

7. Lidt irrelevant, men okay da. :)

8. Også en god idé, men hvordan vælges relevant materiale?

9. Du mangler HJ: HJÆLP!!!!!!!1 =) Ellers en god idé, men er det så meningen, at du "hakker af" hvordan det skal noteres i titlen, når man stiller spørgsmålet? Kan man stadigvæk selv få lov til at angive en titel?

10. Ment som i #0 øverst i denne tråd eller kan det også fungere på tværs af tråde? Kan jeg henvise med et link til en anden tråd og et bestemt indlæg deri?

11. Ikke nødvendigt - de færreste tråde bliver så lange.

12. Nej. Det synes jeg er lidt dumt, hvis man skulle det.

13. God idé.

14. Ikke noget jeg ville bruge, da postsystemet fungerer udmærket til det.

Mulige tilføjelser:

15. Forbedre matematikskrivning i trådene - det er besværligt ikke at kunne skrive ordentlig og overskuelige formler op. Eventuelt prøv at få tilføjet noget "equation editor" agtigt noget. (Virker LaTeX stadigvæk?)

16. Gør det muligt at direkte kopiere ind i indlæg. At kopiere en formel med mange eksponenter er træls, for man skal alligevel skrive dem alle igen på grund af måden at kopiere på.

17. Gør mig til verdenshersker.

18. Gør det muligt at vedhæfte billeder til indlæg. Det er lidt besværligt, og ofte opdager folk det ikke, at man ikke kan vedhæfte andet end dokumenter og PDF-filer.

Jeg kan ikke lige komme på mere nu, men giv mig en rediger indlæg kommando, og jeg skal nok tilføje senere. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. januar 2009 af Isomorphician

Til forslag #9: Venligst udelad "H", da der sandsynligvis ville blive trykket automatisk på denne mulighed. Er det i øvrigt ikke også ikke imod betingelserne at skrive "haster"?

Forslag:

Kan man komme til at søge i de forumindlæg man har besvaret?


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ad 6) JA!
ad 8) Vil dette ikke give en masse urelaterede tråde?
ad 9) som #3 siger undlad ”HASTER”
ad 11) enig med #1
ad 12) nej … Spørgsmålsbesvarer kan jo se hvordan Spørgsmålsstiller statistik er og kan vælge at hjælpe eller ej
ad 13) JA! … personligt ville jeg gerne have mulighed for at redigerer mit svar selv 24 timer eller mere efter … Et forslag: Hvad med at Spørgsmålsbesvarer kan lave tilføjelser, som evt. er markeret med edit … så behøver svareren ikke at oprette et nyt indlæg for at sige at der mangler fx et + eller gange eller whatever!

Og som #1 siger ”bruger slettet” … kan disse ex-brugere ikke bibeholde deres navn med et ”bruger slettet” ved siden af?
 


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Om "bruger slettet", da ville det være smart at bevare tilknytningen, så man får "bruger midlertidigt slettet", så de andre ikke skriver mails til en i den tid, og så kan man komme helt uproblematisk tilbage senere. Somme tider er man ret ophængt med andet, for eksempel i høstsæsonen eller på anden vis. Jeg har ladet mig fortælle, at man på Facebook ikke kan slette sin bruger. Den står blot i venteposition. Så kunne den jo slettes automatisk, hvis den ikke har være brugt i et år.

Jeg ved ikke rigtigt med sidste svarfrist, emnet og svaret kan jo stadig være interessante for andre at læse.


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. januar 2009 af danielruhmann (Slettet)

#5

Jeg er normalt også meget ophængt i høstsæsonen:)

#0 Generelt:

10) Ja, hvis det ikke ødelægger overskueligheden.

11) Nej, vil fjerne overblikket.

12) Nej - så er det jo ikke mere lektiehjælp, som studieportalen gerne vil have det.

13) Ja.

14) Ja


Brugbart svar (2)

Svar #7
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

12, der er lidt fornuft i punkt 12, men i så fald bør det kun gælde 3. g'ere, da de selv har modtaget megen hjælp. Det bedste er selvfølgelig, hvis de selv kan se det.


Brugbart svar (2)

Svar #8
17. januar 2009 af Arctan (Slettet)

Tekstboksen (som man benytter når man tilføjer indlæg) er ikke almen browservenlig. I Mozilla Firefox vises tekstboksen kun i én ud af ti tilfælde (i hvert fald for mit vedkommende) og i Google Chrome virker værktøjslinjen ligefrem uhensigtsmæssigt.

    

Studieportalen må for min skyld godt arbejde med at programmere en søgeside med et tekstfelt, hvor spørgeren kan indkopiere sin opgavetekst eller sit opgavespørgsmål og søge efter (de bedste) besvarede tråde med et indhold, der i høj grad (måske +80 %) matcher lige netop spørgerens problemstilling. For som det er nu, har fx enslydende matematikopgaver eller tyskoversættelser været besvaret fyldestgørende jævnligt. Og der er jo ingen grund til, at hjælperne konstant skal gentage tidligere besvarelser ud i det endeløse.
Samme funktion kan i øvrigt indkluderes i Opgavesektionen – nok mest af hensyn til de stakkels, resignerede skolelærere.


Brugbart svar (2)

Svar #9
19. januar 2009 af Jean

Tak for alle tilbagemeldingerne. 

- Vedr. bruger slettet. Vi er enige i, at det ikke er optimalt som det fungerer nu og vi overvejder en løsning. 

- Vedr. titler til forumindlæg, har vi tænkt, at spørgsmålsstilleren selv skal tilføje hjælpetekst i titlen. Tanken er, at det skal være let at stille et spørgsmål, men hvis man er øvet bruger, kan man bruge tekstkonventionerne for at få øget respons på sine indlæg. 

- Vedr. LaTeX. LaTeX virker i trådene - hvorvidt der er behov for større editormuligheder, kommer meget an på hvor meget I vil bruge det? Det er formentlig noget, der vil tage meget udvikling at lave. 

- Vedr. tekstboks. Fejlen skulle være rettet nu.

- Vedr. billeder og pdf til indlæg. Det er implementeret. 


Brugbart svar (2)

Svar #10
19. januar 2009 af Jean

 Der kunne jeg godt bruge edit funktionen :)

overvejder = overvejer


Brugbart svar (2)

Svar #11
19. januar 2009 af Jerslev

#9: Personligt tror jeg nok, at jeg ville bruge en udvidet editor til matematiske opstillinger og lign., når der var tale om besværlige udtryk at skrive i ren tekst. Kunne det desuden blive muligt at kopiere matematiske udtryk direkte videre i editoren? Det er lidt træls, at potenser ryger ned som alm. tal, hvis man kopierer som det ser ud nu.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #12
19. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det samme med rød skrift, det bliver sort, når man skriver det her, så man kan altså ikke rette med rød skrift.


Svar #13
19. januar 2009 af Sam

 #11 har du prøvet i Internet Explorer?


Brugbart svar (2)

Svar #14
19. januar 2009 af Jerslev

#13: Næ - bruger FF. IE er for lang tid om at åbne til min smag. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #15
21. januar 2009 af Arctan (Slettet)

#0.

Kan I ikke "degradere" mig fra at være Lektor til Studerende?


Skriv et svar til: Nye funktioner på Studieportalens forum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.