Matematik

Bestem arealet at et tværsnit, som er fyld med vand . BOG: TEKNISK MATEMATIK

15. januar 2009 af SarahSM (Slettet)

Hej alle sammen (:

Jeg sidder med bogen Teknisk Matematik, s. 141 opgave 146 og har et lille problem med en opgave, som handler om at finde arealet, af et tværsnit som er fyldt med vand..

Jeg har allerede regnet det meste af opgaven, men den sidste del giver mig lidt kvaler.

Opgave omhandler en cikel, som indeni har to små cikler i hver side, (som ikke har vand i) og i toppen har den også et stykke som er uden vand .. Og det er dette stykke, som volder mig problemer.

Jeg er rimelig sikker på at jeg skal bruge metoden til at udregne cirkelafsnittet, men da jeg ikke har andre oplysninger end det fulde areal, og de to små cirklers arealer, gør dette det en smule besværligt. .
Jeg kan nemlig ikke selv helt finde udad hvordan jeg egentlig skal håndtere denne sidste del, og dermed finde graden, og videre så kunne bruge formlen til et cirkelafsnit.

diameter for hele cirklen=3600mm

radius for hele cirklen=1800mm

Det fulde areal=1,01788x107mm2

de to cirklers arealer= 1,76715x106mm2

diameter for de to små=1500mm

radius for de to små=750mm

Håber der evt. sidder nogle af jer derude med samme bog som mig :)

På forhånd tak !

-Sarah .


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Efter din beskrivelse har jeg meget svært ved at se det for mig. Kan du ikke indsætte et billede? Du kan jo vedhæfte billeder. Og dernæst skrive ogaven af, præcis som den står?


Skriv et svar til: Bestem arealet at et tværsnit, som er fyld med vand . BOG: TEKNISK MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.