Matematik

hjælp haster virkeligt

15. januar 2009 af mukka (Slettet)

kigger på en opgave analytisk geometri jeg har 6 opgaver af dem er der en der ville løse den første så jeg kan tage udgangspunkt i de næste

her er den så

16x^2+16y^2-16x+24y+9=0

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Hvad skal du?


Svar #2
15. januar 2009 af mukka (Slettet)

bestemme cirklens radius og centrum


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af mathon

16x² + 16y² - 16x + 24y = -9    divider med 16 og forkort hvor det er muligt

x² + y² - x + (3/2)y = -(9/16)     som kvadratkompletteres

(x-½)² - (1/4) + (y+(3/4))² - (9/16) = -(9/16)

(x-½)²  + (y-(-(3/4)))²  = (1/4) = (1/2)²

                                             (x-½)² + (y-(-(3/4)))² = (1/2)²

hvilket
er ligningen for cirklen
med
centrum C(-(1/2);-(3/4)) og radius r = 1/2


Skriv et svar til: hjælp haster virkeligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.