Fysik
Logaritme ligning
01. november 2004 af
The_Failure (Slettet)
hej derude!
Jeg sidder her og skal isolere en ligning. synes jeg har prøvet alt, men det går bare ikke op. det er fra orbit øv31. jeg har droppet at skrive hele opdagen ned, da det ikke er forståelsen jeg har problemer med, kun følgende ligning.
m(t)1/m(t)2 = (1kg*e^-k1*t)/(1kg*e^-k2*t)
obs: disse m(t)1, m(t)2, k1 og k2 skal anses som variable.
hvordan isoleres t i ligningen?
har prøvet med logaritmeregneregler af alle tænkelige slags, men intet synes at fungere :\\
håber på hjælp :)
på forhånd tak
Jeg sidder her og skal isolere en ligning. synes jeg har prøvet alt, men det går bare ikke op. det er fra orbit øv31. jeg har droppet at skrive hele opdagen ned, da det ikke er forståelsen jeg har problemer med, kun følgende ligning.
m(t)1/m(t)2 = (1kg*e^-k1*t)/(1kg*e^-k2*t)
obs: disse m(t)1, m(t)2, k1 og k2 skal anses som variable.
hvordan isoleres t i ligningen?
har prøvet med logaritmeregneregler af alle tænkelige slags, men intet synes at fungere :\\
håber på hjælp :)
på forhånd tak
Svar #1
01. november 2004 af frodo (Slettet)
en ligning med fire variable??
træls ligning.
forkort brøken med 1 kg, og
x^a/x^b=x^(a-b)
træls ligning.
forkort brøken med 1 kg, og
x^a/x^b=x^(a-b)
Svar #2
01. november 2004 af The_Failure (Slettet)
hov... undskyld... m(t)1, m(t)2, k1 og k2 er selvfølgelig konstante :) t er den eneste variable!
kan henvise til en diskussion om samme opgave her: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=59409&h=orbit
ifølge linket dér skulle man ende ud med: t = ( ln(m238(t) / m235(t)) ) / ( k235 - k238 )
jeg får bare: t = ( ln(m238(t) / m235(t)) ) / ( k235 - k238 ) / log(e)
hvor laver jeg fejl? :S eller er mit måske korrekt?
kan henvise til en diskussion om samme opgave her: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=59409&h=orbit
ifølge linket dér skulle man ende ud med: t = ( ln(m238(t) / m235(t)) ) / ( k235 - k238 )
jeg får bare: t = ( ln(m238(t) / m235(t)) ) / ( k235 - k238 ) / log(e)
hvor laver jeg fejl? :S eller er mit måske korrekt?
Skriv et svar til: Logaritme ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
